Lekkage waterleiding Groningen

Als een deel van uw woning blank staat omdat er ergens in het pand een waterleiding is geknapt, is het overduidelijk dat u last heeft van lekkage. Lekkage aan de waterleiding kan echter ook subtieler optreden, bijvoorbeeld in de vorm van vochtplekken op de muur of op het plafond.

Deze vorm van lekkage ontstaat meestal door de vele bochten en koppelingen tussen de verschillende stukken van de waterleidingen. Door slijtage van de rubbers die aan de binnenkant van deze koppelingen zitten, kunnen deze koppelingen gaan lekken. Daarnaast kan het ook gebeuren dat het leidingwerk zelf gaat lekken door slijtage. Dit kan een breuk in de leiding veroorzaken. Verder kan leidinglekkage veroorzaakt worden door beschadiging tijdens bijvoorbeeld een verbouwing.

Lekkage waterleiding Groningen: plotselinge lekkage

Mocht u plotseling te maken krijgen met een waterlekkage dan kunt u de volgende maatregelen nemen:

  • Loop naar de hoofdkraan en draai deze dicht
  • Probeer zo snel mogelijk de oorzaak van de lekkage te achterhalen
  • Neem zelf maatregelen om de waterschade te beperken met bijvoorbeeld emmers of handdoeken
  • Bel snel met JBP Wildeboer O.V.R. voor reparatie!

Wacht nooit lang met bij het inschakelen van een loodgieter als het gaat om een waterlekkage. Hoe klein deze ook is, water is absoluut niet bevorderlijk voor uw muren, plafond, vloer, behang of bedrading. Als u te lang wacht zullen de problemen toenemen wat in veel gevallen zal leiden tot extra reparaties en kosten.

Waterleiding Groningen: snel hulp

Een leidinglekkage kan veel schade veroorzaken wanneer u hier niet snel bij bent, omdat er altijd druk staat op een waterleiding. Dit betekent dat de lekkage dus ook constant is. Het is daarom belangrijk om zo snel mogelijk een vakman in te schakelen die het probleem voor u kan opsporen en verhelpen. Tot die tijd kunt u eventueel de hoofdkraan dichtzetten. Met één telefoontje staan wij vervolgens voor u klaar! Wij zijn telefonisch te bereiken op: 0598 - 72 55 00. Ook kunt u ons contactformulier invullen dan nemen wij contact met u op maar de beller is vaak sneller!